Platform over beton en staal in de bouw
Sectornieuws

CSC goud Betoncentrale Twenthe

Op woensdag 4 september jl. werd door Kiwa een goud Concrete Sustainability Council (CSC) certificaat uitgereikt aan negen centrales van...

betonhuis

9 september 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Op woensdag 4 september jl. werd door Kiwa een goud Concrete Sustainability Council (CSC) certificaat uitgereikt aan negen centrales van Betoncentrale Twenthe BV (vijf centrales van Betoncentrale Twenthe BV, Betoncentrale Diamant BV, Betoncentrale Drenthe BV, Betoncentrale Eemsmond BV en Betoncentrale Nederrijn BV). Het bedrijf is lid van Betonhuis en zet zich actief in voor verduurzaming van de betonsector. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Dit blijkt uit het ISO 9001 en 14001 gecertificeerde managementsysteem en de KOMO-gecertificeerde producten. “En daar komt nu CSC-goud bij”, aldus Henk ter Welle hoofd productie & technologie, Betoncentrale Twenthe.

Internationale CSC-regeling

De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual 2.0. Het certificaat is daarmee ook een internationale regeling. Er zijn vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. In Nederland is CSC-NL (Betonhuis sector betonmortel) de regionale systeembeheerder. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door onafhankelijk certificerende instellingen; Kiwa is er een van.

Bewijsmateriaal

Het CSC-keurmerk is het bewijs dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het certificatiesysteem stuurt aan op een continue verbetering in de betonsector door samenwerking van producenten en toeleveranciers. De certificaathouder kan op ieder moment zijn certificatieniveau verhogen door het aanleveren van extra bewijsmateriaal. Ter Welle: “Betoncentrale Twenthe BV is al enkele jaren bezig met het duurzaam produceren van beton. Wij zijn trots op het behalen van CSC-goud, hét bewijs van ons duurzame beleid. Het is niet de verantwoordelijkheid van één enkele persoon, maar van iedereen binnen onze organisatie.”

Foto v.l.n.r. Remco Kerkhoven (Betonhuis Betonmortel), Ben Rodenhuis (BC Twenthe), Renate Veltman (BC Twenthe), Henk ter Welle (BC Twenthe) en Pleun Kleinveld (Kiwa)

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%