Platform over beton en staal in de bouw
Vloeren

Epoxyvloeren met een groen karakter

Resiplast komt nu met een watergebaseerd alternatief. Zowel qua toepassingen als qua onderhoud heeft de Episol® Floorline Green-productlijn heel wat...

resiplast_muhka_1-kopieren

27 april 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Epoxyvloeren zijn dankzij hun sterke en slijtvaste karakter uitermate geschikt om betonvloeren te beschermen tegen zware belasting, vloeistoffen, chemicaliën en vuil. Tot voor kort waren epoxyvloeren voornamelijk solventgebaseerd. Dat gaf een sterke geur af en was minder gezond voor de plaatser én het milieu. Resiplast komt nu met een watergebaseerd alternatief. Zowel qua toepassingen als qua onderhoud heeft de Episol® Floorline Green-productlijn heel wat voordelen.

Resiplast begon ruim vijftig jaar geleden met de zoektocht naar kunstharsoplossingen voor de bouw en industrie. Met haar ligging vlakbij de Antwerpse haven voorzag ze toen al tal van magazijnen en industriehallen van een naadloze, industriële epoxyvloer. In de afgelopen decennia breidde het aanbod voortdurend uit. Naast epoxy-, PU- en PMMA-vloeren biedt Resiplast ook oplossingen zoals vloeibaar aan te brengen membranen voor daken, bruggen en terrassen, producten voor het waterdicht maken van ondergrondse constructies en tunnels, grondstabilisatie en producten voor betonherstel en lijmtechnieken. Doorgedreven vakkennis en innovatie bezorgen het bedrijf een ijzersterke reputatie. De systemen worden wereldwijd toegepast.

37128348_m-kopieren

De watergebaseerde Episol® Floorline Green heeft lage emissiewaarden en is volledig solventvrij. Zo genieten wij zelf, onze kinderen en de toekomstige generaties van zuivere lucht.

 

Ecologisch verantwoord systeem

Als onderdeel van Koramic Construction Chemicals komt Resiplast nu met een groene lijn van epoxyvloeren. “De watergebaseerde Episol® Floorline Green heeft lage emissiewaarden en is volledig solventvrij”, zegt Bert Dendooven, product- en marketingmanager bij Resiplast. “Zo genieten wij zelf, onze kinderen en de toekomstige generaties van zuivere lucht. Episol® Floorline Green is bestand tegen hoge temperaturen, UV-bestendig en kleurvast. De epoxyvloer kan heel eenvoudig aangebracht worden, zelfs op een vochtige ondergrond. Het betreft een volledig systeem van primer tot top-
laag met een zeer korte uithardingstijd. De vloeren zijn er in een uitgebreid kleurenpakket, van dunne coating tot industriële gietvloer. Er is zelfs een elektrisch afleidende variant van de industriële gietvloer. Dampdoorlatend, brandwerend of antislip? We combineren diverse technische mogelijkheden volgens de noden van onze klanten, en dat alles in een ecologisch verantwoord systeem.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%